معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد، گفت: تلويزيون ايران به عكس تلويزيون ديگر كشورهاي جهان كه فرهنگ كتابخواني را ترويج مي‌دهند در ضد اين فرهنگ حركت مي‌كند. 

ايسنا-سيدجوادرفائي در مراسم تجليل از ناشرين برتر استان اظهار داشت: ‌آخرين خبرهاي نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس نشان مي‌دهد متوسط مطالعه هر ايراني در هفته 95 دقيقه است، در صورتيكه اين ميزان در كشورهاي توسعه يافته براي هر نفر 5 ساعت در روز مي‌باشد.

وي افزود: مهمترين مشكل كشور ما اين است كه نياز به كتاب و مطالعه در زندگي افراد ايجاد نشده و علاقه به كتابخواني بسيار كم شده است، در صورتي كه نياز به كتاب بايد در زندگي مردم احساس شود كه تحقق اين امر از والدين شروع شده و در ادامه همه جامعه وظيفه دارند كه به كتاب اهميت دهند.

رفائي تصريح كرد: بين 5 تا 6 هزار كتابخانه در مدارس با فضاهاي بسيار محقر دائر شده و بدترين جايي كه به درد تاسيس كلاس نمي‌خورده است را تبديل به كتابخانه نموده‌اند در صورتي كه در كشورهاي پيشرفته بر عكس اين حالت صدق مي‌كند.

وي ادامه داد: كشور ژاپن در سال 400 ميلادي خط را ياد گرفته در صورتي كه ايران هزاران سال مي‌باشد كه خط را آموخته و اين در حالي است كه دانش‌آموزان ژاپن در دوره دبستان 10 كتاب و در دوره متوسطه 3 كتاب غير درسي مطالعه مي‌نمايند، ولي درايران اين ميزان حتي به يك كتاب هم نمي‌رسد.

اين مقام مسئول خاطر نشان كرد:‌آموزش و پرورش بايد احساس مسئوليت كند و وظيفه دولت است كه به كتاب توجه و براي آن برنامه ريزي نمايد و در اين راستا اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آماده است در زمينه هرگونه طرحي كه به بحث كتابخواني مربوط است همكاري نمايد.

وي افزود: در ايران تلويزيون به معضل بزرگي تبديل شده است و برعكس جهان كه تلويزيون فرهنگ كتابخواني را ترويج مي‌دهد در ايران تلويزيون بهترين ساعات افراد را مي‌گيرد و در ضد فرهنگ كتابخواني حركت مي كند.

رفائي تصريح كرد: در صورتي كه به كتابخواني توجه نشود فاجعه عظيمي در كشور رخ خواهد داد چون ديد فرهنگي نيست و توجهي به كتاب نمي‌شود در دانشگاه‌ها ومدارس دانشجويان و دانش‌آموزان اصلا كتابي به جز كتاب كمك درسي را مطالعه نمي‌نمايند و بعد از گذران دوران تحصيل تمام مطالب خوانده شده از ذهن فرد بيرون مي‌رود.

وي ادامه داد: در كشور ايران با 70 ميليون جمعيت، متوسط تيراژ كتاب 3 هزار جلد مي‌باشد در صورتي كه در فرانسه با جمعيت 55 ميليون نفر متوسط تيراژ كتاب 35 هزار جلد است كه اين ميزان گاهي تا 350 هزار جلد نيز مي‌رسد.

رفائي افزود: سرانه كتاب در كشورهاي فقير براي هر 3 نفر دو كتاب است در صورتي كه سرانه كتاب در تهران براي هر 11 نفر دو كتاب مي‌باشد و همچنين اروپا كه 15 درصد جمعيت جهان را شامل مي‌شود 50 درصد كتب جهان را به خود اختصاص داده است.

وي خاطر نشان كرد: كل بودجه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد براي تمام فعاليت‌هاي فرهنگي يك ميليارد ريال بوده است كه با اين مقدار بودجه بيش از اين نمي‌توان كار كرد، ولي چند كار انجام شده و در حال انجام است كه اگر مساعدت شود با موفقيت روبرو خواهد شد.

معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد در پايان با تصريح اين مطلب كه صدا و سيما بايستي براي كتاب و كتاب خواني نيز تبليغات گسترده انجام ‌دهد؛ گفت:يكي ديگر از معضلات فرهنگي كشور ما اين است كه جوانان براي تهيه بليط بازيهاي فوتبال 2 شب در پاركهاي اطراف استاديوم آزادي مي‌خوابند و اين اشتياق ازتبليغات گسترده صدا و سيما صورت مي گيرد

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا